• Статистика
  • PET/CT
  • Чернодробна трансплантация,за деца и възрастни
  • CyberKnife,радио-хирургично лечение на тумори без хоспитализация
  • IMRT TruebeamЯдреномагнитен резонанс без хоспитализация
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Д-р Гюрай Сами Ходжев е роден на 15 август 1957 г. в гр. Пловдив. Завършва средното си образование в родния град, през 1983 г. завършва висше медицинско образование във ВМИ „Иван Петрович Павлов“ гр. Пловдив. В следващите години работи по разпределение като лекар в Бърза медицинска помощ в гр. Кърджали. Завършва редовна клинична ординатура по анестезиология и реанимация, като през 1987 г. успешно защитава същата специалност. След конкурсен изпит е назначен на редовно място в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия КАРИТ в Медицински Университет Пловдив. В периода от 1987 до 1998 г. се занимава активно с лечебна и преподавателска дейност. Съосновател е на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия КАРИТ, открита през 1987 г. в новопостроения Хирургичен блок на бъдещата болница - УМБАЛ „Свети Георги“ – гр. Пловдив.

През 1998 г. кандидатства като анестезиолог - реаниматор в Universal Group - Немска болница в гр. Истанбул - Република Турция, където работи до завръщането си в България през 2005 година. В тези години осъществява лечебна дейност и реализира професионални контакти в редица от известните болници в Истанбул - Американска болница, болниците „Аджъбадем”, „Флорънс Найнтингейл” , Дж.Ф.Кенеди” и др. След успешно положени държавни изпити, защитава българската си медицинска диплома и в Република Турция.

От 2005 г. по покана на управлението на новосъздадената болница МБАЛ „Каспела” – гр. Пловдив, започва работа като анестезиолог – реаниматор, където упражнява професията си до 2014-та година включително, като съосновател и ръководител на Отделението по анестезиология и реанимация.

От 2014-та г. работи като завеждащ „Анестезиологичното отделение“ на МБАЛ „Св. Козма и Дамян“ – гр. Пловдив, където продължава да работи като анестезиолог и досега.

През близо 40 - годишния си трудов стаж като анестезиолог и реаниматор участва активно в оперативни екипи по Обща хирургия, Неврохирургия, УНГ, Пластична хирургия и други. Има участие като анестезиолог в над 70 000 операции.

Д-р Гюрай С. Ходжев има голямо семейство. Съпругата му – доц. д-р Нарцис Нисим Калева-Ходжева е педиатър и детски ендокринолог в Клиниката по детски болести в УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив. Имат три деца, които са завършили висше образование и понастоящем работят в родния си град.

Семейството на д-р Ходжев е известно с активния обществен живот, който води и участието в многобройни благотворителни кампании и инициативи, както и в събития, посветени на етническата и религиозната толерантност, мирът и разбирателството между хората.


През 2015 г., семейство Ходжеви са гости на 63-тата Национална молитвена закуска във Вашингтон по личната покана на президента Барак Обама, чрез Конгреса на САЩ . След нея участват в множество европейски, балкански и регионални молитвени закуски – в т.ч. в 18-та Годишна европейска молитвена закуска в Европейския парламент в Брюксел, Молитвена закуска, посветена на балканските жени в Тирана, Балканска молитвена закуска в Букурещ, Балканска молитвена закуска в Белград. През 2018-та семейството на д-р Ходжев става съорганизатор и участник в първата Балканска молитвена закуска в град Пловдив.

Паралелно с натовареното си ежедневие и осъществяването на лечебна работа, от 2010 г. д-р Гюрай Ходжев е официален представител на веригата от болници и медицинския университет на Здравна организация „ACIBADEM” - Република Турция - водеща частна институция в областта на здравеопазването в южната ни съседка.

Активно работи за разширяване на медицинските и професионални връзки между лечебните заведения в състава на Здравна организация „ACIBADEM” и тези в България. Участва в процеса на подготовка, сключването и реализацията на редица договори за съвместна дейност и сътрудничество между отделните болници, включително и с най-голямата болница на територията на България - УМБАЛ „Свети Георги“- гр. Пловдив.

Чрез централния си офис, позициониран в гр. Пловдив и регионалните - в градовете София и Варна, както и чрез новосъздаващия се в Свиленград, д-р Гюрай Ходжев ежедневно консултира и насочва български пациенти, нуждаещи се от квалифицирана диагностика и лечение към болниците на Здравна организация „ACIBADEM” на територията на България и в Република Турция.

С работата си подпомага и трасира пътя за осъществяване на първите стъпки в сътрудничеството между Медицински Университет - Пловдив и Медицински Университет на Здравна организация „ACIBADEM”, Република Турция. В резултат от тази съвместна работа между двете висши учебни заведения, започва дългосрочна размяна на студенти и специализанти по програмата „Еразъм“ и е създаден „Симулационен обучителен център“ към Медицински университет- Пловдив.

Д-р Ходжев подпомага активно участието на български лекари от различни специалности в семинари и конгреси, организирани от Здравна организация „ACIBADEM” на територията на Република Турция, както и в представянето на водещи специалисти от Здравната организация пред българската професионална и научна аудитория.

От 2016-та, д-р Гюрай С. Ходжев представлява болниците АДЖИБАДЕМ МБАЛ ТОКУДА - гр. София, АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК Онкологичен център – гр.София, АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК Сърдечно-съдов център – гр. София и оказва съдействие за записване на часове за прегледи, всички видове изследвания, специални изследвания на Костна суинтиграфия, РЕТ-СТ , РЕТ-СТ с Ga68 и консултации по Здравна каса и/или платени прегледи.

За контакт:
Д-р Гюрай С. Ходжев
тел.+359 326 60 192,
моб.: +359 877 11 02 07
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.